Symfonieorkest

Het studentenorkest van Bragi bestaat meer dan 100 jaar. In die periode heeft het in grootte gevarieerd van een strijkersensemble tot een volledig symfonieorkest en vele dirigenten gekend; op dit moment bestaat het orkest uit ongeveer 50 gedreven musicerende studenten. Vanaf september 2016 speelt en repeteert het studentenorkest onder leiding van Alexander de Blaeij.

 

In het academisch jaar 2023-2024 staan de volgende stukken op het programma:

 • 8 + 9 december: Winterconcert
  Vaughan Williams – In Windsor forest
  Franck – Symfonie in D mineur
  Holst – Christmas Day

 • 2 maart: Bragi: Bloemen, Beesten en Bouwers
  Bestaande uit korte stukken in het thema natuur

 

 • 28 + 29 juni: Zomerconcert
  Mahler – Symfonie no. 1
  Samuel Coleridge-TaylorThe Song of Hiawatha
  Steven Hoogenberk – Cantata Ecologica

Per seizoen zijn er twee repetitieweekenden; één voor het orkest alleen en één voor grootkoor en orkest samen. Deze weekenden leveren een flinke muzikale vooruitgang, een hoop gezelligheid en slaaptekorten op. Sinds 1999 gaat het orkest op tournee; zo bezocht zij in december 2003, samen met het grootkoor, Budapest. In 2005 nam het, als studentenorkest, deel aan een internationaal festival voor studentenmuziek in Belfort (Frankrijk). In 2007 bracht het orkest een bezoek aan Toscane en in de zomer van 2009 bezocht ze Madrid waar op meerdere festivals een aantal concerten werden gegeven. In 2011 ging onze tournee naar Krakau en Warschau in Polen en in de zomer van 2013 zijn we met de hele vereniging op tournee geweest naar Kroatië waar we concerten hebben gegeven in Zagreb, Karlovac en Pula. In de zomer van 2015 zijn we met Bragi naar Dachsen, Zürich en Bologna geweest, waar we naast een ontzettend leuke reis, mooie concerten hebben gegeven. In de zomer van 2017 waren Leipzig, Praag en Bratislava aan de beurt. 

Zo is er een leuke traditie ontstaan om eens in de twee jaar met de hele vereniging naar het buitenland te gaan!

Audiofragmenten

Fragment uit Scheherazade (Rimski-Korsakov), december 2018

Fragment uit Scheherazade (Rimski-Korsakov), december 2018

Fragment uit de 4e symfonie van Gustav Mahler, december 2017

Alle audio © Recordare

Praktische informatie

Auditie:

Als je besloten hebt lid te willen worden van ons orkest, word je uitgenodigd voor een auditie. Auditeren kan in principe aan het begin van ieder project, maar is in overleg ook later mogelijk. De auditie bestaat uit een voorstelrondje en het voorspelen. Tijdens het voorspelen draag je de auditiefragmenten (deze krijg je toegestuurd als je je aanmeldt voor een auditie) en een zelf uitgekozen stuk voor aan de dirigent, de concertmeester en de aanvoerder van de desbetreffende sectie. Na je auditie hoor je direct of je bent aangenomen.

Wil je auditie komen doen? Stuur dan een e-mail naar orkestaudities@bragi.nl voorzien van je naam, instrument en wat informatie over jezelf zoals je leeftijd, ervaring e.d..

 

Repetities:

Locatie:
Het orkest repeteert elke maandagavond van 19:30 uur tot 22:15 uur in de Oosterkerk te Groningen.

Open repetities:
Je bent elke repetitie van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te spelen met het orkest. Er kan dan een auditie gepland worden en afhankelijk van jouw instroommoment wordt gekeken of het haalbaar is om mee te spelen met het concert.

Geen instrument? Wel meespelen!
Heb je helaas niet de beschikking over je eigen instrument maar zou je wel graag in ons orkest meespelen? Geen nood! Bragi is aangesloten bij het Muziekinstrumentenfonds Groningen en heeft zodoende beschikking over onder andere violen, altviolen, contrabassen en enkele blaasinstrumenten. Deze instrumenten kunnen bij lidmaatschap van onze vereniging kosteloos geleend worden. Voor meer informatie over de mogelijkheden en de instrumenten, stuur een mail naar orkestcommissaris@bragi.nl

Contact:
Mail: orkestcommissaris@bragi.nl

0
  0
  Winkelmandje
  Your cart is emptyReturn to Shop