Over ons

De vereniging is opgericht in 1882 en heeft ongeveer 100 leden die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Hiermee zijn we de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. Elke geleding heeft elke week zijn eigen repetities, daarnaast hebben grootkoor en orkest aan het einde van een seizoen enkele gezamenlijke repetities. Bragi geeft ieder half jaar meerdere concerten in en rond Groningen, met zeer gevarieerde programma’s. Ook zijn er af en toe extra projecten, zoals de muzikale aankleding bij de eredocotratenuitreikingen van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Behalve de wekelijkse repetities heeft elke geleding ieder seizoen een of meerdere repetitieweekenden. Dit is altijd erg productief, zo’n heel weekend muziek maken, maar vooral ook erg gezellig en een goede gelegenheid om als nieuw lid mensen wat beter te leren kennen en als ouder lid mensen nóg beter te leren kennen. Er is bij Bragi naast muziek maken gelukkig sowieso veel ruimte voor gezelligheid. Na elke repetitie is er gelegenheid om bij te kletsen in onze stamkroeg De Kroeg van Klaas, waar het vaak tot in de late uurtjes erg gezellig is. Daarnaast organiseren wij na ieder concert een borrel of een feest, waar je je mede-Bragianen vaak opeens van een hele andere kant kunt zien. Verder wordt er twee keer per jaar open podia georganiseerd en gaan we soms een weekend zeilen in Friesland.

Binnen Bragi is een groot aantal leden actief die dit soort activiteiten organiseren. Daarnaast hebben enthousiaste stemgroepen en orkestgeledingen vaak naast eventuele groepsrepetities ook nog gezellige uitjes. Als klap op de vuurpijl gaan alle geledingen eens in de twee jaar met elkaar op reis om concerten te geven in het buitenland en om natuurlijk een beetje vakantie te vieren. De laatste jaren heeft Bragi o.a. Bologna, Warschau, Krakau Berlijn, Praag en Zagreb/Pula (Kroatië) bezocht. 

Het moge duidelijk zijn: Bragi staat voor erg veel mooie muziek en zo mogelijk nog veel meer gezelligheid! Wat wil een student nog meer? Ben je enthousiast geraakt en wil je meespelen in het studentenorkest of zingen in het grootkoor of a-capellakoor? Neem contact met ons op of kom eens langs op een repetitie!

Of draagt u Bragi een warm hart toe? Sponsor Bragi, adverteer, of word een ‘Vriend van Bragi‘!

Foto: Arjen de Boer
0
    0
    Winkelmandje
    Your cart is emptyReturn to Shop