A-capellakoor

Het A-capellakoor is de jongste geleding van Bragi en bestaat sinds 1968. Het heeft op dit moment om en nabij de 20 leden en staat sinds 1980 onder leiding van Rein de Vries. Elk half jaar zingt het A-capellakoor een nieuw programma, met a-capellamuziek uit alle stijlperioden.

Jaarlijks geeft het A-capellakoor drie series concerten in en om de stad Groningen. In december gebeurt dat samen met de rest van de vereniging; op die concerten wordt een voorproefje gegeven van de eigen concerten die het A-capellakoor in januari of februari geeft. Tijdens de uitvoering die in juni door het a-capellakoor wordt verzorgd, brengt het a-capellakoor een nieuw repertoire ten gehore.

In februari voert het A-capellakoor een rijke verzameling stukken uit rondom de thema’s verlies, afscheid en dood. Een voorproefje hiervan wordt gegeven tijdens de Winterconcerten van het Grootkoor en het Orkest op 9 en 11 december 2022. Een aantal bijzondere stukken uit dit progamma zijn:

  • J. Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen
  • R. Vaughan Williams: Come away, Death
  • H. Schütz: Tröstet, tröstet mein Volk
  • F. Poulenc: Le jour m’Etonne et la nuit me fait peur…

Naast deze concerten reist het het A-capellakoor regelmatig af naar het buitenland! Het A-capellakoor heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld reizen gemaakt naar België, Polen en Denemarken. Ook is het A-capellakoor drie keer afgereisd naar Duitsland. In 2017 heeft het A-capellakoor tijdens het International Youth Music Festival in Bratislava goud gewonnen als beste studentenkoor.

Verder heeft het A-capellakoor driemaal meegedaan aan de “Pythische Spelen”, een cultureel concours voor alle studenten van Nederland, waar het twee keer de eerste prijs won en eenmaal tweede werd in de categorie koor. In juni 2004 won het A-capellakoor de publieksprijs en de tweede prijs tijdens het concours van het Schütz-festival in Hoorn.

Naast de concerten is het A-capellakoor van Bragi ook in te huren voor gelegenheden. Voor meer informatie over het inhuren van het A-capellakoor kunt u contact opnemen met acapellakoorcommissaris@bragi.nl of acquisiteur@bragi.nl.

Praktische informatie

Vacatures:

Momenteel is er in het A-capellakoor ruimte voor 2 sopranen, 2 tenoren en 3 bassen.

Lijkt het je leuk om mee te zingen met het a-capellakoor?  Je bent van harte welkom om een repetities van het koor bij te wonen en je aan te melden! Mocht je een kijkje willen nemen, dan kan dat! Stuur dan een mailtje naar acapellakoorcommissaris@bragi.nl

Auditie:

Tijdens de auditie wordt gekeken naar je stembereik, ritmiek, of je van blad kunt zingen en of je fragmenten op gehoor na kunt zingen. De auditie wordt beoordeeld door de dirigent en een lid van het A-capellakoor. Natuurlijk is het daarnaast belangrijk dat je plezier hebt in het zingen! Na je auditie hoor je meestal direct of je bent aangenomen. Het is geen probleem als je eerst een keer komt kijken of mee-repeteren voor je auditie doet.

Repetities:

Het A-capellakoor repeteert elke woensdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur in het Centrum voor Oude Muziek & Dans (Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat 49)

Open repetities:

Je bent bij iedere reguliere repetitie van harte welkom om een kijkje nemen, mee te doen en te ontdekken of het A-capellakoor wat voor jou is!

Contact:

Mail: acapellakoorcommissaris@bragi.nl